Total Pageviews

Monday, February 4, 2013

Pølse wok med potetmos

Dette er en litt "rocka" versjon av en gammel hverdags traver - pølse og potemos.  Med noen sprø og friske grønnsaker blir det både smakfullt og sunt! Det tar litt tid å lage hjemmelaget potetmos, skrell gjerne potetene kvelden før så går det kjapt når du skal i gang etter jobben.

4 personer, 35-40 minutter, 15 kroner per porsjon 

Du trenger
1 kg poteter
1-2 dl melk
1-2 ss smør
1 pk grillpølse av kylling og kalkun
1 pk sukkererter (100 gram)
1 liten rødløk
1 rød spiss paprika (eller vanlig paprika)
salt
muskatt (kan sløyfes)

Slik gjør du
Skrell poteter, skjær i skiver (så går det raskere å koke) og ha over i en panne med vann. Kok potetene møre sammen med salt. Mens potetene koker, skjærer du pølser i biter, og grønnsaker i skiver. Stek pøsene på middels varme. Mos potetene med en moser, ha i smør, og spe med melk til en passelig konsistens. Smak til med salt og riv i ca 1 ts muskattnøtt. (kan erstattes med pepper). Ha de stekte pølsene over i en serveringsbolle, dekk til og hold varme. Ha litt smør i pannen, og stek grønnsakene raskt - 1 - 2 minutter er nok. Bland grønnsaker med pølser, og server sammen med potetmos.


No comments:

Post a Comment