Total Pageviews

Tuesday, January 22, 2013

Kylling thai suppe

Jeg fortsetter i det asiatiske hjørnet. Her er en enkel oppskrift på en thai inspirert kyllingsuppe. Jeg synes den ble veldig god, og den er rask å lage. Med litt ris i suppen blir den mer mektig. Bruk hurtig ris, eller rester av ferdigkokt ris om du har det.

4 personer, 20 minutter, ca 20 kroner per porsjon

Du trenger
300 - 400 gram kyllingfilet (eller bruk lår som du renskjærer)
2 ts thai red curry paste (bruk 3 ts om du vil ha den litt hot)
1 boks kokosmelk (400 ml)
8 dl kyllingkraft (eller bruk buljongterninger)
6 - 8 champinjonger
1 gulrot, finsnittet
1 pk fersk wok blanding
3 dl hurtigris
1 ts brunt sukker
1 ss fiskesaus (kan sløyfes)
salt etter smak
Evt 1 ss maizena røres ut i 0,5 dl vann (kan sløyfes)

Slik gjør du
Sett på en suppekjele med kyllingkraft, eller bruk vann og buljongterning, Skjær opp kylling i biter, champinjong og gulrot i skiver, Ha currypaste i varm stekepanne, stek 30 sekunder. Ha i litt olje og kylling, og brun i pannen til alt er brunet på utsiden, Ha i kokosmelk, kok opp og hell over i pannen med kyllingkraften. Kok i 5 - 10 minutter til kyllingbitene er gjennomkokt. Ha i grønnsaker, sukker, fiskesaus og smak evt til med salt. Ha i hurtigrisen rett i suppen.  Kok 5 minutter til. Lag litt jevning med maizenna om du vil ha suppen litt fyldigere. Server!

Thursday, January 3, 2013

Beef stir fry med nudler

I dag ble det restemat. Hadde et stykke ferdig stekt oksestek i frysen etter juleferingen, og ble inspiret av asiatisk måned på Rema 1000 til å lage en thai wok. Har litt andre ingredienser i min variant enn deres oppskrift, men den ble veldig god på smak. Skal du lage denne retten må du investere i noen asiatiske sauser, men du har dem lenge i kjøleskapet, så det blir ikke mange kroner per middag.

30 minutter, 4 personer. 25 kr per person (om du kjøper biffkjøtt, billigere om du har rester!)

Du trenger
400 gram rester av oksekjøtt (eller biffstrimler om du må kjøpe)
Du kan og bruke andre kjøttrester til denne retten, som kalkun, kylling eller svin
1 pakke eggnudler (eller vanlige nudler om du ikke får tak i)
1 pose ferdig wok grønnsker - fersk, ikke frossen (finner i salatdisken)
1/2 rød paprika
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 buljongterning
1 dl kokende vann
1 ts sambal oelek (rød chili saus) eller 1 rød chili
2 ss østerssaus
2 ss soyasaus
1 ts sukker
olje til steking

Slik gjør du
Kok nudlene som anvist på pakken. Hell over i et dørslag når ferdig, og skyll med kaldt vann, så ikke de blir overkokt.

Skjær kjøtt, paprika og løk i strimler. Ha 2 ss østerssaus over kjøttet og la marinere noen minutter. Hakk hvitløk. Ha buljong terning i en kopp og hell over 1 dl kokende vann så det løser seg opp. Ha en stekepanne eller wokpanne på sterk varme. Ha i nøytral olje (f.eks raps eller soya). Ha i hvitløk, løk og okeskjøtt og stek mens du rører hele tiden. Ha i resten av grønnsakene, og wok et par minutter til. Hell over buljong, ha i chili eller sambal oelek (chili saus) og soyasaus. ha i en ts sukker. Rør rundt mens det koker. Ha i nudlene, og rør noen minutter til nudlene varmes opp sammen med det andre. Server straks sammen med ekstra soyasaus om noen vil ha det litt saltere. Nyt!

PS: Denne var veldig populær også blant de yngste i familien!