Friday, November 11, 2011

Ovnskokt risgrøt

Da jeg var barn, hadde vi ofte risgrøt til middag om lørdagen. Jeg synes det var kjempegodt, og det synes jeg ennå. En smart måte å lage risgrøt på er å lage den i ovnen. Da kommer du unna med ca 10 minutter innsats i starten, og så gjør resten seg selv. Dette er også billig mat!
4 porsjoner, 8 kroner per porsjon.

Du trenger
1,8 liter melk
3 dl grøtris
1 ts salt
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Sukker, kanel og smør til servering

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader. Kok opp melken. Pass på hele tiden, og rør i melken, slik at den ikke svir seg. Ha i risen, gi et lett oppkok. Sett lokk på pannen, og sett denne inn i stekeovnen.  Slå av varmen på ovnen. Ca 3 timer senere er grøten ferdig. Varm opp grøten igjen før den skal spises, ha i salt, litt sukker og vaniljesukker. Server med smør, sukker og kanel. Ha gjerne rød saft til.

Rester av risgrøt kan fryses, den kan brukes til riskrem, eller ha den i vaffelrøre eller deig til lapper.

No comments:

Post a Comment