Total Pageviews

Tuesday, March 13, 2012

Empanadas med kyllingkjøttdeig

På jakt etter en billig middag med kyllingkjøttdeig? Her er en enkel og god rett, minner litt om calzone, men deigen er laget med smør så det blir mer som en pai deig. Jeg har laget deigen med gjær og melk, da synes jeg den blir luftig og fin. Vet ikke helt om dette er slik det gjøres i Sør-Amerika, men det funker i hvert fall bra. Oppskriften er til fire, men passer supert også for deg som er alene. Du lager bare hele porsjonen, og fryser ned det som er til overs. Da har du middag i mange dager. Dette tar litt tid å lage, men retten kan gjerne lages klar på forhånd, fryses og tas opp for å varmes når den skal brukes.

4 personer, ca 60 - 70  minutter inkl heving av deigen. Ca 15,- per person.

Du trenger
600 gram kyllingkjøttdeig
1 stor gul løk, eller to små
3 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
salt, pepper, tørket chili (eller annet krydder etter smak)
8 dl hvetemel
100 gram smør/margarin
3 dl melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker

Slik gjør du
Smelt smøret, bland med melken. La det være ca 37 grader. Bland mel, gjær, med 1 ts salt og 1 ts sukker. Ha i væsken, og rør sammen. Juster med mel eller væske om deigen er for løs/tørr. Deigen skal være ganske løs, som en bolledeig. Sett deigen til heving et lunt sted (ca 30 - 40 minutter).

Hakk løk og hvitløk. Ha smør eller olje i en panne. Stek løken til den blir myk. Tilsett kjøttdeig, og stek til den er brunet og gjennomstekt. Ha i tomatpure, la steke litt i pannen, og bland med det andre. Ha på ca 1 dl vann, og la det småkoke et par minutter. Trekk stekepannen til side og la fyllet avkjøle seg litt.

Sett på stekeovnen på 220 grader. Ta deg en pause, mens deigen hever ferdig. Syng en sang og hør fuglene kvitre (det er snart vår!) Når deigen er klar, knar du den raskt sammen på et melet bord, del i 8 like deler. For hver del til en bolle, og kjevle flat som en liten pizza. Ha fyll på den ene halvparten. Pensle kanten med egg og fold deigen over, så det blir en "halvmåne". Press kantene sammen med en gaffel. Da blir det et fint mønster! Lag 8 stykk empanadas. Pensle toppen med egg, og prikk noen ganger med en gaffel på toppen. Ha dem på to bakebrett - og stek i ovnen ca 10 minutter. Server!

PS: Vil du være ekstra sunn, kan du servere en enkel tomatsalat med rødløk ved siden av.

No comments:

Post a Comment