Total Pageviews

Friday, October 5, 2012

Hjemmelaget suppe lapskaus med røkt svineknoke

Dette er en skikkelig smakfull og god suppe, laget på kraft av en røkt og saltet svineknoke. Det betyr at du må begynne kvelden før med denne retten, men ellers er det en enkel rett å lage. Om du lager dobbel porsjon, kan halvparten gjerne fryses til senere. Vil du lage retten til flere, kan du bare øke mengden potet og grønnsaker. Da blir den også billigere per porsjon.

4 personer, 30 minutter + koke kraften, ca 20 kroner per porsjon


Du trenger
1 røkt og saltet svineknok, ca 1 kg
4 store gulrøtter
4 store poteter
1/2 liten kålrot (kålrabi)
1 purre
1,5 liter vann

Slik gjør du
Begynn kvelden før. Legg svineknoken i en  panne. Hell på vann til det såvidt dekker. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke 3-5 timer under lokk. Skru av varmen før du legger deg, og la knoken ligge i pannen til neste morgen, da blir kjøttet saftig og godt. Om du vil kan du og gjøre klar potet og grønnsaker kvelden før, ved å skrelle alt, og kutte opp i passe biter. La ligge i vann til det skal brukes.

Når du så skal lage suppen gjøre du som følger. Ta knoken opp av kraften (dette er nå kaldt). Sett på kraften til koking, og ha de oppkuttede potetene og grønnsakene. Mens dette koker, renser du av kjøttet fra knoken, og skjærer i passe biter. La suppen koke 20 - 30 minutter, ha i kjøttet de siste 5 minuttene. Server med flatbrød. Skikkelig deilig høstmat!
3 comments: