Total Pageviews

Wednesday, October 3, 2012

Kremet tomatsuppe med tortellini

Denne oppskriften fant jeg i et gammelt ukeblad på hytten, men det er jo en morsom vri å servere en enkel tomatsuppe med tortellini. Her har jeg og brukt litt fløte i suppen, så blir smaken rund og fin! Har du ikke tortellini for hånden kan du og bruke vanlig pasta, eller prøve hjemmelaget tomatsuppe med krutonger og egg.

4 personer, 20 minutter, 15 kroner per person.

Du trenger
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetisk tomat (400 gram)
2 terninger kyllingbuljong
1 dl matfløte
6 dl vann
1 ts sukker
1 pk ferdig totellini (250 gram)

Slik gjør du
Sett på vann til tortellinien. Skjær løk i skiver, hakk hvitløk grovt. Ha litt smør eller olje i en panne, surr løken sammen med 1 ts sukker for litt sødme i ca 5 minutter til den er myk. Ha løk over i en panne, ha på boks med tomat. Kjør glatt med en stavmikser, eller bruk en foodprosessor. Ha i 6 dl vann og 1 dl fløte samt buljonterningene. Kok opp og la småkoke 10 minutter. I mens har du tortelliniene i det kokende vannet, og koker som anvist på pakken. sil av vannet. Fordel tortellini i 4 tallerkener, og ha suppe rundt. Server gjerne med litt ferskt brød ved siden av.

No comments:

Post a Comment