Tomatsuppe er sunn og god mat, og lager du den selv fra bunnen smaker den kjempegodt. Det er heller ikke noe vanskelig. I denne varianten har jeg brukt purre og litt gulrot, det gir kjempegod smak på suppen. Hvitløks krutonger lager du raskt mens suppen koker. Vil du bli mett litt lenger en den første halvtimen, må du ha litt proteiner også. Et kokt egg per person gjør susen.
4 personer, 20-25 minutter, 9 kroner per person
Du trenger
1 purre
1 gulrot
2 fedd hvitløk
2 bokser hermetisk tomat
1-2 terninger kyllingbuljong
1 ts sukker
2 dl melk
2 ss smør
4 skiver brød
4 egg
Slik gjør du
Sett på vann til eggene.
Skjær purre i skiver, og gulrot i små biter. Hakk det ene hvitløks feddet. Ha smør i en panne, og fres dette et par minutter. Tilsett 2 bokser tomater, og tilsvarende mengde vann (bruk boksen til å måle med), og ha i buljongterningene. La dette småkoke 10 minutter. Ha eggene i det kokende vannet, kok i ca 8 minutter.
Hakk det andre hvitløks feddet. Skjær skivene i passe firkanter. Ha smør og hvitløk i en stekepanne, og stek på middels varme brødbitene i smøret og hvitløken til de er fint brune og litt sprø.
Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Ha i melk og en klype sukker. Varm opp, og server med egg i båter, og krutonger på toppen.
Denne har jeg laget til 50 fornøyde jenter på tur. Takk for gode, rimelige oppskrifter :)
ReplyDeleteSå flott at oppskriften kunne brukes! Bare hyggelig å dele.
ReplyDelete