Total Pageviews

Sunday, November 6, 2011

Svinekoteletter med hasselback poteter

Svinekoteletter er god og billig middag. Her har du en oppskrift som gjør at middagen blir litt mer spennende, uten at det koster noe særlig. Men hasselback potetene tar litt tid å tilberede, siden de trenger ca en time i stekeovn. Kanskje som en søndagsmiddag? Er i hvert fall kjempegodt, her er oppskriften om du vil prøve.
4 personer, ca 1,5 time, inkl 1 time i ovnen for potetene, ca 20,- kroner per porsjon

Du trenger
4 svinekoteletter (ca 800 - 1000 gram)
1 kg poteter (ca 2 poteter per person)
600 gram grønnsaker etter sesong
f.eks brokkoli og gulrøtter
4 ss smør
Salt og pepper
1 ts paprika krydder
2 fedd hvitløk
2 dl vann

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 220 grader. Skrell potetene. Skjær dem opp i tynne skiver, men ikke skjær helt gjennom. Potetene skal henge sammen. Legg dem i et ildfast fat. Bland 4 ss smør med 1 ts salt, et fedd hakket hvitløk, en halv ts pepper, 1 ts paprikapulver. Smør dette på toppen av potetene. Sett inn i ovnen.

Når det er ca 20 minutter igjen av potetenes steketid begynner du på kotelettene og grønnsakene.
Sett på vann til grønnsakene, og kutt dem i passe biter. Kokes møre. Hvor lang tid avhenger av hvilke grønnsaker du bruker, og hvor store biter det er. Ca 10 minutter vil normalt holde i kokende vann. Ta salt og pepper på kotelettene. Ha resten av hvitløkssmøret i stekepanne, la det bli brunt. Ha i kotelettene. Stek dem på høy varme 2 minutter på hver side. Skru ned varmen og stek videre til de er ferdige, ca 10 minutter.

Kok ut pannen til slutt med et par dl vann, dette blir en enkel skysaus.

Deilig søndagsmiddag, eller godt på en lørdags kveld!

No comments:

Post a Comment