6-8 personer, 1 - 1,5 timer, 8-10 kroner per person
300 gram tørkede gule erter
3 gulrøtter
200 gram kålrot (eller potet)
1 gul løk
250 gram bacon i biter (eller annet salt kjøtt)
400 gram kyllingpølse
3 terninger buljong
1 ts tørket timian (eller 1 ss frisk)
Slik gjør du
Legg ertene i vann natten over. Skjær opp alle grønnsakene i biter. Skjær bacon i biter. Ha i en stor panne, tilsett 2 liter vann og 3 terninger med buljong. Kok opp, skru ned varmen og la småkoke i 1 til 1,5 time til ertene er begynt å løse seg opp og suppen får en fin kremaktig konsistens. Ha i pølsebiter og timian helt til slutt, varm opp og server.
Dette er en stor porsjon, så her kan du mette mange. Du kan også ta det som er igjen av suppen, fryse ned og ha til middag en annen dag. Reste porsjonen(om det blir noen) kan også tilsettes poteter, og blir dermed en deilig lapskaus.
No comments:
Post a Comment