4 porsjoner, 8 kroner per porsjon.
1,8 liter melk
3 dl grøtris
1 ts salt
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl grøtris
1 ts salt
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Sukker, kanel og smør til servering
Slik gjør du
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader. Kok opp melken. Pass på hele tiden, og rør i melken, slik at den ikke svir seg. Ha i risen, gi et lett oppkok. Sett lokk på pannen, og sett denne inn i stekeovnen. Slå av varmen på ovnen. Ca 3 timer senere er grøten ferdig. Varm opp grøten igjen før den skal spises, ha i salt, litt sukker og vaniljesukker. Server med smør, sukker og kanel. Ha gjerne rød saft til.
Rester av risgrøt kan fryses, den kan brukes til riskrem, eller ha den i vaffelrøre eller deig til lapper.
Rester av risgrøt kan fryses, den kan brukes til riskrem, eller ha den i vaffelrøre eller deig til lapper.
No comments:
Post a Comment