Dette er en superenkel og rask rett. En carbonara saus lager du enkelt med fløte og eggeplommer. Sammen med bacon, blir det kjempegodt. Vil du ha grønnsaker til, kan du ha i noen erter, eller ta noen rå gulrøtter skåret i staver ved siden av. Eggehvitene kan du bake noe godt av, jeg legger ved en enkel oppskrift på kokosmakroner du kan prøve.
4 personer, 15-20 minutter. Kr 15 per porsjon.
(Bacon 30,-, pasta 10,-, parmesan 10,-, egg 10,-)
Du trenger
300 - 400 gram bacon
500 gram pasta
1 dl matfløte
3 eggeplommer
40 gram parmesan
1 fedd hvitløk
1 ts timian (kan sløyfes)
Salt og pepper
Slik gjør du
Sett på vann til pastaen. Kok etter anvisning på pakken.
Ha litt smør i en stekepanne. Skjær bacon i biter, og stek på middels varme mens pastaen koker. Helt på slutten har du et hakket hvitløksfedd og timian i pannen, stek et minutt.
Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør sammen eggeplommer med fløte, 1 ts salt, en halv ts pepper. Når pastaen er ferdig, siles vannet av. Ha i fløte/egg i pastaen, rør raskt sammen. Ha i bacon og server med det samme. Riv over parmesan og nyt!
Av eggehvitene kan du lage følgende superenkle kokosmakroner: Pisk eggehviter stive. Ha i 1 dl sukker. Pisk sammen. Vend i 250 gram kokos. Sett på smurt stekeplate med to teskjeer. Stek på 180 grader i ovenen ca 10 minutter. Nam, nam. Kan også fryses og gjemmes til jul om du klarer det....
No comments:
Post a Comment