Total Pageviews

Thursday, November 3, 2011

Mexikansk lasagne

Tittelen på denne retten høres litt sprø ut, her er det tortilla lefser som legges lagvis, etter samme prinsipp som lasagne. Ideen er hentet fra nigella.com, men jeg har tilpasset porsjonen til 4 personer, og også byttet ut noen ingredienser. Dette er raskt å lage, og en morsom vri på tex-mex maten.
4 personer, 30 minutter, 20 kroner per porsjon.


Du trenger
300 gram kjøttdeig
1 stor eller 2 små løk
2 fedd hvitløk
2 røde chilier
1 boks hakket tomat
1 boks kidneybønner
1 boks mais
100 gram hvitost
1-2 ts salt
1 ts pepper
1 ts paprika
1 ts spisskummen (cumin) - kan sløyfes
1 pakke med 6 tortilla lefser

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 220 grader. Finn frem en rund kakeform (!) eller en ildfast form.Skjær løk i skiver, hakk hvitløk og chili. Stek dette i stekepanne et par minutter. Tilsett kjøttdeig, stek videre sammen med krydderet. Når kjøttdeigen er brunet, har du i bønner mais og tomater. La det hele få et raskt oppkok.

Legg en tortilla lefse nederst i formen. Ha på kjøttsaus, ny lefse, kjøttsaus etc i lag til hele sausen er brukt opp. Ha revet ost på toppen. Du kan ha litt revet ost mellom lagene også, i så fall beregner du litt mer ost. Inn i ovnen og stek i 10 minutter til osten er smeltet og blitt gylden. Ta kakeformen ut, ta bort springformen og server! Skjæres i trekanter, som en pizza. Kjempegodt, raskt, enkelt, sunt og billig. Kan det bli bedre?

No comments:

Post a Comment