Total Pageviews

Monday, October 8, 2012

Strimlet svinekjøtt i pitabrød (gyros)

Her er en rask og god rett, som minner veldig om gresk gyros. Det er krydderene som gjør susen! Bruk gjerne ferdig pitabrød som du varmer noen minutter i ovnen. Server med salat, og en deilig hvitløks dressing. Du kan gjerne også lage tzatziki om du vil, da blir den enda mer "gresk". Jeg hadde ikke tid til det, dette var en "full fart middag før trening". Men varier gjerne om du vil.

4 personer, 20 minutter,  ca 17,- kroner per porsjon

Du trenger
400 gram strimlet svinekjøtt
1 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts spisskumin (cumin)
1/4 ts pepper
1/2 ts oregeano
ca 1/4 hode issalat
1 paprika
1 boks mais (evt. en rødløk i stedet)
1 pakke ferdige pitabrød
1,5 dl rømme eller matyoghurt
et halvt hvitløksfedd til rømmen

Slik gjør du
Ha på stekeovnen på full guffe (250 grader) for å varme pitaene. Riv salaten i biter, skjær opp paprika og åpne maisen. Liker du heller rødløk, erstatter du maisen med rødløk i skiver. Jeg valgte mais siden barna liker det best. Press eller finhakk hvitløk, og ha i rømmen/yoghurten.

Ha litt olje eller smør i en stekepanne, skru varmen opp over middels. Stek svinekjøttet raskt brunt i pannen. Skru ned varmen til middels/lav, ha på salt, pepper, parika, spisskumin og oregeano og stek videre 5 min. Hiv pita i ovnen og stek i 2 minutter i varm ovn. Skjær pita i 2 deler, og fyll i kjøtt, salat og rømmedressing. Drøm deg vekk til Hellas og nyt maten. Vil du ha enda mer stemning mens du lager maten? Sett på litt Mamma Mia musikk, og syng med!
No comments:

Post a Comment