Total Pageviews

Wednesday, November 16, 2011

Pizzasnurrer

Jeg har tidligere lagt inn oppskrift på pizzahorn, og dette er en fetter av den samme retten.... Men det er jo alltids bra med variasjon. Snurrene er superpopulære, men lag dem gjerne kvelden i forveien, så får du det enkelt når du kommer hjem fra jobb og skal ha middagen klar i en fei. Oppskriften er til 20 snurrer, og det går 2-3 snurrer per person. Er det noen til overs, er det bare å legge i frysen!

20 snurrer = 6-7 porsjoner, 1,5 time inkludert heving og steking, 8 - 10 kroner per porsjon


Du trenger
9 dl hvetemel
5 dl sammalt hvete eller grovbakst mel
1 ts salt
1 pakke tørrgjær
2 ss olje
5 dl vann
400 gram kjøttdeig, gjerne av svin eller kylling
1-2 løk
2 fedd hvitløk (eller en chili om du liker det hot!)
1 boks hermetisk tomat
2 ss ketchup
1-2 ts oregeano, timian eller andre urter
100 - 200 gram hvitost (alt etter hvor mye ost du liker på toppen)

Slik gjør du
Bland mel, salt og tørrgjær. Ha i 5 dl lunkent vann sammen med 2 ss olje. Arbeid deigen godt sammen, og sett til heving på et lunt sted.

Hakk løk og hvitløk. Stek løken til den blir blank, ha i kjøttdeig. Stek videre, sammen med salt og pepper etter smak. Ha i hermetisk tomat og ketchup. Ha urter i sausen, og la småkoke i pannen 10 minutter. Trekk pannen av varmen og la det hele avkjøle seg litt.

Når deigen har hevet i ca 45 minutter, tar du den ut av bollen. Del i to like store emnter. Kjevle hvert emne til en firkant (eller noe som ligner). Smør halvparten av susen på leiven, og rull sammen til en "pølse". Skjær opp i 10 like biter, og sett på smurt bakeplate. Gjør de samme med den andre halvdelen. Riv hvitost, og fordel over snurrene.

Stekes på 220 grader i 10 - 15 minutter. Ta en snurr til kvelds, og gled deg til middag i morgen...

No comments:

Post a Comment