Total Pageviews

Thursday, December 1, 2011

Svinestek med soppsaus og rødkål

Denne uken fant jeg tilbud på svinestek (39,- per kilo på Rema1000), så dermed ble det "søndagsmiddag" midt i uken. For å dette til, stekte jeg selve svinesteken kvelden før. Da var det bare å koke poteter, lage saus og varme opp rødkål etter jobben. Sopp i sausen passer godt til, men kan sløyfes. Denne retten er både tradisjonell og god, og overraskende billig! Bare prøv selv, det er ikke vanskelig.

4 porsjoner. Tid 1,5 timer (herav 1 time til steken - kan gjøres kvelden før).
17,- kroner per porsjon
(stek 40,-, rødkål 6,-, poteter 10,-, løk 2,-, champinjong 8,-, hvitløk 1,-)

Du trenger
1 liten svinestek, ca 1 kg
1 gul løk
1 pakke ferdig rødkål
100 gram champinjong eller annen sopp (Kan sløyfes)
1 fedd hvitløk (Kan sløyfes)
800 gram poteter
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
Salt og pepper

Slik gjør du
Skjær løken i ringer. Ta salt og pepper på steken. Stek løken raskt i stekepanne et par minutter. Brun svinesteken i samme panne, et par minutter er nok. Ha løk nederst i en liten ildfast form. Legg steken oppå. Ha på ca 2 dl vann. Sett i ovnen, 200 grader, stekes i ca 1 time (eller til steketermometer viser 70 grader). La steken hvile 15 minutter før du skjærer den opp.

Skrell og kok poteter. De siste 10 minuttene legger du posen med rødkål uåpnet på toppen av potetene, da blir kålen varmet opp.

Lag saus på samme måte som for i oppskriften Mors kjøttkaker. Ha i løken og kraften fra den ildfaste formen i ovnen. Del soppen, stek et par minutter i stekepanne og ha oppi sausen. Vel bekomme!

No comments:

Post a Comment