Tex-mex mat er kjempegodt. Du kan selvsagt kjøpe alt ferdig i en pakke. Eller du kan lage det fra bunnen, det er ikke vanskelig. Her er en hjemmelaget variant av burritos, gratinert i ovnen. Jeg anbefaler at du kjøper krydder "hver for seg" og ikke ferdige krydderblandinger til taco. Da bestemmer du selv hvor salt det skal bli, og det er billigere også!
4 personer, 30 minutter. Ca kroner 20 - 25,- per person
Du trenger:
400 gram kjøttdeig
1 rødløk
1 rød paprika
2 fedd hvitløk
1 - 2 chilli, eller 1 ts tørket chilipulver
1 boks hakket tomat
1 boks kidneybønner (eller mais)
1 pakke tortilla lefser
100 - 200 gram hvitost
1 - 2 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts spisskummen (cumin)
1 ts paprika (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 220 grader. Hakk opp løk, hvitløk, chili og paprika. Ha olje i pannen, fres løken og chilien raskt. Ha i kjøttdeig og stek til lett brunet. Ha i krydder og paprika, stek litt til. Ha til slutt i hermetisk tomat og kidneybønner (eller mais) som er rent av. La småkoke noen minutter mens du river osten. Finn frem en ildfast form, ha fyllet i lefsene og rull sammen. Ha ost på toppen og gratiner til osten er gylden. Server!
En variant av denne retten er mexicansk lasange, den kan du også prøve om du vil ha litt forandring på tex mex maten.
No comments:
Post a Comment