Total Pageviews

Sunday, December 18, 2011

Hjemmelaget pizza med kyllingkjøttdeig

Oppi all julematen, så er det alltid godt med hjemmelaget pizza. Denne her er med kyllingkjøttdeig, purre og paprika, som var en veldig god kombinasjon! Jeg brukte et ferdig glass med tomatsaus (pastasaus på glass fra Rema 1000 for under 6 kroner glasset). Med deilig ost på toppen og oregano så klart.

4 personer - ca 40 minutter. Ca 15 - 20 kroner per person.


Du trenger
6 - 7 dl hvetemel
1 ts salt
1 pk tørrgjær
2 ss olje
ca 3 dl lunkent vann (prøv deg frem til passe konsistens på deigen)
300 gram kyllingkjøttdeig
1 purre
1 rød paprika
2 fedd hvitløk
1 glass ferdig tomatsaus
Salg og pepper etter smak
200 gram hvitost
2 ts oregano

Slik gjør du
Sett ovnen på 230 grader. Bland mel, salt og gjær. Tilsett lunkent vann og olje. Rør sammen til deigen henger fint sammen. Om den er for tørr har du i mer vann, om den er for løs tar du i litt mer mel. Ha deigen ut på benken, kna den sammen og kjevle ut deigen så den passer på et bakebrett. Ha deigen opp på bakebrett som er smurt med litt olje.

Hakk paprika i små biter, skjær purre i tynne ringer og hakk hvitløken. Stek kyllingkjøttdeig i varm panne, ha i salt og pepper. Når kjøttdeigen er stekt, ha i grønnsakene. Stek videre et par minutter. Ha i tomatsaus. La koke opp mens du river osten. Ha saus på pizzaleiven, ha på ost, strø oregeano på toppen. Inn i ovnen i ca 20 -25 minutter. Nam!

Du kan gjerne lage dobbel porsjon av sausen, denne kan du fryse ned og ha til en annen middag. Passer også godt til pasta.

No comments:

Post a Comment