Total Pageviews

Thursday, January 3, 2013

Beef stir fry med nudler

I dag ble det restemat. Hadde et stykke ferdig stekt oksestek i frysen etter juleferingen, og ble inspiret av asiatisk måned på Rema 1000 til å lage en thai wok. Har litt andre ingredienser i min variant enn deres oppskrift, men den ble veldig god på smak. Skal du lage denne retten må du investere i noen asiatiske sauser, men du har dem lenge i kjøleskapet, så det blir ikke mange kroner per middag.

30 minutter, 4 personer. 25 kr per person (om du kjøper biffkjøtt, billigere om du har rester!)

Du trenger
400 gram rester av oksekjøtt (eller biffstrimler om du må kjøpe)
Du kan og bruke andre kjøttrester til denne retten, som kalkun, kylling eller svin
1 pakke eggnudler (eller vanlige nudler om du ikke får tak i)
1 pose ferdig wok grønnsker - fersk, ikke frossen (finner i salatdisken)
1/2 rød paprika
1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 buljongterning
1 dl kokende vann
1 ts sambal oelek (rød chili saus) eller 1 rød chili
2 ss østerssaus
2 ss soyasaus
1 ts sukker
olje til steking

Slik gjør du
Kok nudlene som anvist på pakken. Hell over i et dørslag når ferdig, og skyll med kaldt vann, så ikke de blir overkokt.

Skjær kjøtt, paprika og løk i strimler. Ha 2 ss østerssaus over kjøttet og la marinere noen minutter. Hakk hvitløk. Ha buljong terning i en kopp og hell over 1 dl kokende vann så det løser seg opp. Ha en stekepanne eller wokpanne på sterk varme. Ha i nøytral olje (f.eks raps eller soya). Ha i hvitløk, løk og okeskjøtt og stek mens du rører hele tiden. Ha i resten av grønnsakene, og wok et par minutter til. Hell over buljong, ha i chili eller sambal oelek (chili saus) og soyasaus. ha i en ts sukker. Rør rundt mens det koker. Ha i nudlene, og rør noen minutter til nudlene varmes opp sammen med det andre. Server straks sammen med ekstra soyasaus om noen vil ha det litt saltere. Nyt!

PS: Denne var veldig populær også blant de yngste i familien!

2 comments:

  1. Godt nytt år :)

    Jeg har også tatt med heftet hjem, må nok teste noen måltider derfra :)

    ReplyDelete
  2. Jeg brukte ikke ferdig wokgrønnsaker, men tok opp i stangselleri. sukkererter, tomat og vannkastanjer i tillegg :) Smakte kjempegodt!

    ReplyDelete