Total Pageviews

Sunday, February 10, 2013

Tex mex pizza

Jeg fikk en ny pizza kokebok i gave, som ga inspirasjon til denne varianten av pizza. Jeg har laget den med spicy kjøttboller, men det er mulig å bruke godt krydret kylling også. Med å bruke salsa som pizza saus får du en litt annerledes pizza. Retten tar litt tid, anbefales gjerne som helgekos. Den ble veldig god!

6 personer (det ble to store pizzaer), 1 time, 15-20 kroner per person


Du trenger
500 gram hvetemel
1 ts salt
4 ss olje
1 pk gjær
ca 4 dl lunkent vann, 37 grader (tilpass mengde til deigen er passe)
400 gram kjøttdeig
1 egg
2 fedd hvitløk
1,5 ts salt
1 ts pepper
1 ts chili pulver
1 ts paprika
1 rødløk
1 liten boks mais
1 glass ferdig chunky salsa (eller annen taco saus) - så sterk som du liker den
300 - 400 gram revet ost

Slik gjør du
Begynn med deigen. Bland mel, salt og gjær. Ha oppi olje. Varm opp vann, og rør sammen med det tørre til en passe løs konsistens. Dryss over litt mel, dekk med plast, og sett til side. Ha stekeovnen på 230 grader.

Så er det kjøttbollene. Det er litt mer arbeid enn å bare steke kjøttdeigen, men resulatet blir mye mer spennende! Hakk hvitløk. Rør kjøttdeig og salt, ha i resten av kryddere samt egget og rør videre til en passe seig masse. Nå er det lurt å trille opp alle bollene, før du begynner å steke. Ha litt vann på hendene, ta ca 1 ts av kjøttfarsen, og trill til ganske små boller. Legg på et fat til alt er klart, Ha olje i en stekepanne. Stek kjøttbollene i stekepannen på middels varme. Rør i pannen så de blir jevnt stekt.

Del deigen i to, og kjevle ut til en rund pizza. Ha på halvparten av salsaen, skivet rødløk, halvparten av maisen og halvparten av osten. Legg kjøttboller på toppen. Så fortsetter du med nummer to. Inn i ovnen med den første pizzaen, stekes i ca 20 minutter. Ta ut, skjær opp og server. Nyt mens pizza nummer to stekes. Så er det mer til alle, når den første er revet vekk av sultne gjester!


3 comments:

  1. Så flott blogg du har! Masse god inspirasjon. Takk for at du deler.

    ReplyDelete
  2. Takk for hyggelig kommentar! Glad for at noen kan bruke oppskriftene. Og så blir det en kokebok for mine barn som etter hvert er på vei ut av heimen.

    ReplyDelete