Total Pageviews

Tuesday, January 28, 2014

Asiatiske kjøttboller med risnudler og babyleaf

På tide å få noen flere oppskrifter inn i bloggen. Etter travle tider og mørke kvelder, har jeg latt meg inspirere til å prøve ut noen nye og rimelige middager. Her skal dere få resultatet. Denne retten er enkel og rask å lage, og smaker kjempegodt. Det virker litt rart med salat i en varm rett, det er viktig at den serveres straks, da funker det kjempefint. En super vri på en enkel og billig råvare.

4 personer. 25 minutter. Ca 15 kroner per person.

Du trenger
400 gram kjøttdeig av svin
1 rød chili
2 fedd hvitløk
0,5 ts salt
2 ss soyasaus
2 ss hoisin saus (kan sløyfes)
1 pakke bayby leaf salat mix
3-4 ss sweet chili saus
1 pk risnudler - tykke (mine er Santa Maria)
1 terning kylling/grønnsaksbuljong (eller bruk salt)

Slik gjør du
Sett på vann til risnudler, ha godt med vann i pannen og  ha i buljong eller salt. Hakk hvitløk og chili. Bland sammen svinekjøttdeig, salt, hakket hvitløk og chili, 2 ss soyasaus og 2 ss hoisinsaus, ha i litt vann om du trenger å få deigen smidig. Sett på en stekepanne på middels varme, ha i litt olje/margarin og rull små kjøttboller som du har i pannen. Ikke tenk på at de trenger å være runde, jevne eller fine. Få dem i pannen, og rør rundt så de stekes jevnt. Stek i ca 5-10 minutter til bollene er gjennomstekt (test ved å del en av dem i to). Ha nudler i vannet, og kok  i 3-4 minutter til møre. Skyll nudlene raskt i kaldt vann så de ikke kleber. Ha dem over i varm stekepanne og bland med kjøttboller. Hell over sweet chili saus. Rett før du serverer heller du pakken med babyleaf over, og blander raskt sammen. Server med det samme. Kjempegodt!

3 comments:

 1. Godt å se at bloggen er aktiv igjen! Jeg har brukt denne bloggen mye. Samboeren og jeg er lusfattige unge, og av og til må jeg være litt kreativ for at det skal bli middag på bordet hver dag. Takk for gode middagstips!

  ReplyDelete
 2. Så moro at bloggen er aktiv igjen. Jeg har laget masse god mat til mange folk med oppskrifter herfra. Så, takk for maten :)

  ReplyDelete
 3. flott blogg, liker denne bloggen

  du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
  slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre

  ReplyDelete