Total Pageviews

Friday, September 30, 2011

Hjemmelaget blomkålsuppe med hvitløksbruscetta

Nå er det sesong for blomkål. Mat som er i sesong er alltid billigere, så her gjelder det å følge med på priser i butikken. Denne uken har det vært blomkål til kr 10,- per hode, så dermed kom denne suppen på bordet hos meg.  
Pris per porsjon er ca kr 13,-. Tid: 20-25 minutter.
(2 stk blomkål kr 20,-, purre kr 7,-, melk kr 13,-, smør kr 1,-, hvitløk kr 1,-, baguett kr 7,-)Du trenger:
2 blomkålhoder
1 purreløk
4 dl vann
1 liter H-melk
2-3 buljongterninger (kylling eller grønnsaksbuljong)
Evt. litt ekstra salt
Pepper
Maizenna til jevning av suppen (kan sløyfes)
1 stor baguett, eller flere små
1 fedd hvitløk

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 220 grader. Skjær opp purren i strimler, del opp blomkålen i buketter. Hold av fine buketter (ca halvparten). Ta en ss olje eller margarin i pannen, stek purren lett til den blir blank. Tilsett 4 del vann, kok opp. Hiv oppi blomkålbuketter og stilker i vannet, og kokk til mørt, ca 5-7 minutter.

Mens dette koker, lager du hvitløksbruscetta. Hakk hvitløksfeddet fint, og bland i 1 ss smør/margarin. Del baguetten i skiver. Ta hvitløksmør på den ene siden. Sett skivene på bakebrett. Inn i ovnen med dem.

Nå skal første del av blomkålen være kokt. Ha i et par dl. av melken. Ta en stavikser og kjør det til en fin masse. Tilsett resten av melken, samt buljongterninger. Nå skal dette koke opp. Du må passe litt på så det ikke svir seg, her lønner det seg å røre i pannen. Når suppen har kokt opp, tilsetter du resten av blomkålbukettene. Kok opp på nytt, skru litt ned og la småkoke i ca 5 minutter.Tilsett pepper, og smak til med salt. Siden suppen er melkebasert, trenger den godt med salt.

Pass på bruscetta i ovnen så ikke de blir svidd, ta ut når ferdig. Synes du suppen er litt tynn, så kan du nå jevne med 1-2 ss maizennamel blandet ut i litt vann. Tilsett, og kok raskt opp.

Bon appetitt!

No comments:

Post a Comment