Total Pageviews

Friday, September 30, 2011

Pizzahorn for folk i farten

Noen ganger er det travelt, alle i familen skal ulike ting, kommer hjem på ulike tidspunkter, og stressfaktoren kan fort bli høy. Da kan det være lurt å lage en rett kvelden i forveien som raskt kan varmes opp når det trengs. Denne retten er populær både hos store og små, billig er den også. Oppskriften er for 4-5 personer.

Pris per person: ca 17,- kroner . Tid : inklusive heving og steking - ca 2 timer.
(Kyllingkjøttdeig ca 18,- kroner,  Mel ca 10,- kroner, gjær 2,- kroner, løk 1,- krone, gulrot 2,- kroner, hermetisk tomat ca 5,- kroner, ost ca 20,- kroner)

Du trenger:
Til deigen:
1 liter hvetemel (ca 800 gram)
1 pk tørrgjær
2 ss margarin eller olje
1 ts salt
en liten klype sukker
Ca 6 dl lunket vann (prøv deg frem i forhold til konsistensen på deigen!)

Til fyll og topping:
300 gram kyllingkjøttdeig
1 gul løk
2-3 hvitløksbåter (eller 1 chili om du liker det hot)
1 gulrot i små biter
1 boks hermetisk tomat
1-2 ts salt
0,5 - 1 ts pepper
1 ts oregeano, eller annet provence krydder
200 gram hvitost

Slik gjør du:
Dette passer best å lage kvelden før.

Lag deigen først. Bland alt det tørre, spe med lunket vann og olje. Arbeid sammen deigen så lenge som du orker, det er bare noen få minutter for min del... Dekk deigen til og sett til heving.

Stek løk og hvitløk i litt olje eller margarin. Tilsett kyllingkjøttdeig, og til slutt gulrot. Ha i en boks hermetiske tomater (du kan og bruke et glass pastasaus, f.eks fra Rema 1000 til kr 5,50). Smak til med salt, pepper og oregeano. Ha på lokk, skru ned varmen, og la sausen putre mens deigen hever. Da blir den best!

Sett deg ned, se et TV program, hjelp barna med lekser, ta deg en løpetur, gjør husarbeid, eller hva du ellers skulle ha planlagt. Det er viktig at deigen hever godt, gjerne i en time.

Når du er klar, sett stekeovnen på 220 grader og ta deigen ut av bollen. Elt den på et melet bord. Del i 2 emner, lag en stor rund "bolle" og kjevle ut på samme måte som til en stor rund pizza. Del i 6 eller 8 "pizzastykker" med en skarp kniv. Legg litt saus på hvert stykke, rull sammen til et horn, og sett på smurt bakeplate. Gjør det samme med den andre deigdelen, så har du mellom 12-16 pizzahorn på gang. Legg skiver av hvitost på toppen av hvert horn.

Sett stekeplatene i ovnen, og stek i ca 20 minutter. Her er det lurest å steke et brett av gangen (du kan se videre på TV filmen, Greys Anatomy, Top Gear, fotball eller hva du liker i mens...)

På slutten av kvelden har du en hel masse pizzahorn klar til neste dag. Ta deg gjerne et "smakehorn" og kos deg med til kvelds. Om det er for mange til morgendagens middag, kan de fryses ned, men min erfaring er at de forsvinner fort.... Er du derimot student, kan du lage full porsjon og fryse ned mesteparten, så har du mat både til lunch og middag i mange dager.

No comments:

Post a Comment