Total Pageviews

Sunday, January 8, 2012

Strimlet svinekjøtt med ovnsbakte rotgrønnsaker og potetmos med purre

Denne uken var det strimlet svinekjøtt på tilbud (30 kroner for 500 gram), og på kjøkkenbenken lå fortsatt det siste kålrot hodet fra julen... Hva da er bedre enn å lage en deilig rett med sesongens rimelige grønnsaker. Til retten laget jeg også en god og hjemmelaget potetmos med purre, kombinasjonen ble kjempegod. Jeg brukte mandelpoteter, denne uken var det 5 kilo til 10,- kroner på Rema 1000! Hele porsjonen forsvant - ikke en flis igjen. Svinekjøttet fikk en god mix av krydder, som smakte veldig godt sammen med rotgrønnsakene.

4 personer, 30 - 40 minutter. Pris per porsjon ca 15,- kroner.

Du trenger
500 gram strimlet svinekjøtt
1 kg mandelpotet
2 terninger kyllinbuljong
1 purre
300 gram kålrot (ca et halvt lite hode)
3-4 gulrøtter
1 rødløk (eller gul løk)
Salt og pepper
1 ts cumin (spisskummen)
0,5 ts malt koriander
0,5 ts gurkemeie
1 ts karripulver
1 ts paprika
2 - 3 ss olje
1 ss rømme eller en liten skvett melk
0,5 ts revet muskat (eller pepper)

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader. Sett på en panne vann med en buljongterning til grønnsakene. Ha strimlet svinekjøtt i en bolle. Ha i salt, pepper, cumin, karri, paprika og gurkemeie. Ha i noen ss med olje og bland sammen. La stå og marienere, mens du begynner med poteter og grønnsaker.

Hakk opp purre i små strimler. Skrell potetene og kutt i biter. Ha potet, purre og en buljongterning i en panne. Ha i vann så det såvidt dekker, og kok opp. La koke til alt er mørt - ca 10 - 15 minutter.

Skrell rotgrønnsakene, del i middels store biter (se bilde). Ha i kokende vann, og forvell dem ca 2 minutter. Sil av vannet. Ha i en ildfast form. Ha på olje, salt og pepper, og sett formen i ovnen.

Sett på en stekepanne med sterk varme. Stek de marinerte og ferdig krydrete strimlene raskt noen minutter. Gjør det  gjerne i to omganger, Når strimlene er pent brunet, har du dem opp i formen med grønnsakene som står i ovnen.

Mens dette koser seg i stekeovnen, heller du av mesteparten av vannet fra potene (men ikke alt!). Så moser du potet og purre med en "stapper". Du kan også bruke stavmikser. Ha i en ss med smør eller margarin, og en ss med rømme eller en liten skvett melk til passe konsistens. Ha i litt revet muskat, juster evt med salt
Server det hele. Jeg lover: Det smaker kjempegodt og er sunt i tillegg!

No comments:

Post a Comment