Som lovet, her kommer en oppskrift på en billig wok, der jeg denne brukte opp rester fra kalkun middagen fra nyttårsaften. Sammen med ferske og sprø grønnsaker, sweet chili saus (billigst å kjøpe en stor flaske!) og nudler, ble det middag for en tier. Da har jeg ikke tatt med kostnaden ved kalkunrestene. Du kan også bruke andre rester av kjøtt, for eksempel kylling eller svin. Eller du kan lage en vegetarwok. Skal du kjøpe inn dette blir retten ca 10 kroner dyrere per person.
4 personer. 20 minutter. Kroner 10 - 20 per person.
Du trenger
2 gulrøtter
1 rødløk (eller vanlig løk)
1 rød paprika
1 bunt brokkoli
400 gram kalkun eller andre rester av kjøtt
1 ts salt
1 dl sweet chili saus
4 pakker nudler med kyllingsmak
Slik gjør du
Skjær alle grønnsakene i fine strimler. Skjær opp kjøttet i strimler. Kok opp vann til nudlene. Ha en stekepanne med litt olje i. La pannen bli godt varm. Wok først grønnsakene noen minutter. Ha på salt. Ha i kalkunkjøttet, wok videre noen minutter. Ha i sweet chili saus. Skru ned varmen og la småkoke litt.
Ha nudlene i vannet og kok dem ferdig. Sil av mesteparten av vannet. Ha nudlene i pannen sammen med kjøtt og grønnsaker. Bland sammen, og server med det samme. Raskt og godt!
No comments:
Post a Comment