Total Pageviews

Thursday, February 9, 2012

Mulligawtany suppe med kylling

Dette er en skikkelig god, mettende og kyllingsuppe. Jeg ble minnet på den da jeg så en oppskrift på vg nett sine matsider, men her er min variant. Dette er en karri basert suppe med blant annet kylling, løk, eple og ris. Bruk gjerne frosne kyllinglår, de er langt billigere enn ferske og like gode til denne retten. Med litt fløte blir smaken rund og fin. Om du synes 40 minutter var litt lang tid, går det fint å koke kyllinglår og lage kraften dagen før. Bruker du hurtig ris (eller ferdig kokt) bør du kunne klare retten på 20-25 minutter.

4 personer, 40 minutter, ca 12-15 kroner per porsjon


Du trenger
3 - 4 kyllinglår
1 gul løk
2 store gulrøtter
1 grønt eple
1 liter vann
1,5 dl fløte
1 ss karripasta
2 ss hvetemel (eller 1 ss maizenna)
3 - 4 dl ris
ca 3  - 4 ts salt (etter smak!)
en klype brunt sukker

Slik gjør du
Kok opp vann, legg i kyllinglårene. Ha i 2 ts salt, ha på lokk og la småkoke mens du begynner med grønnsakene. Etter ca 15 - 20 minutter: Ta opp kyllinglårene, la dem kjøle seg litt på benken. Ha 2 dl kraft til siden. Ha 3 dl ris i resten av kraften og la koke.

Skjær løk, gulrot og eple i ganske små biter. Legg halvparten av gulrøttene til side. Ha litt olje eller margarin i en stekepanne. Fres grønnsakene noen minutter. Ha i 1 ss karripasta. Stek og nyt duften! Ha på 2 ss hvetemel. Ha på 2 dl vann og 1,5 dl fløte stekepannen. La småkoke noen minutter. Ha det i en blender og kjør glatt, eller bruk en stavmikser.

Ha det hele oppi pannen med ris og kraft. Plukk kjøttet løs fra kyllinglårene og ha oppi suppen. Ha i resten av gulrøttene og en klype brunt sukker. Smak til med salt. Server rykende hot. Kjempegodt!

1 comment:

  1. Dette så godt ut! Skal jammen prøves ved neste anledning :)

    ReplyDelete