Total Pageviews

Wednesday, March 21, 2012

Wok chow mein med strimlet svinekjøtt

Onsdag får du billig svinekjøtt på Bunnpris, og også i andre butikker finner man dette. Det er og mulig å bruke ferske koteletter som du selv skjærer i strimler. Det er også mulig å bytte ut svinekjøtt med f.eks kylling. En rask og god variant er å lage en wok, her kan du variere litt ut fra hva du har av ingredienser. Denne oppskriften er litt spicy ved at både chili og soya brukes. Hvor sterk du vil ha den velger du selv. Denne oppskriften er middels sterk.

4 personer. 20 - 25 minutter. ca 20,- per person (billigere om du bruker mindre kjøtt, f.eks 300 gram)

Du trenger
500 - 600 gram strimlet svinekjøtt (eller kylling)
1 bunt brokkoli
1 gul løk
2 gulrøtter
0,5 dl soyasaus
0,5 dl sweet chili saus
2 ts garam masala (chili pasta) eller 1 chili
2 ts sukker (gjerne brunt)
Nudler - eggnudler eller hurtignudler
Salt og pepper

Slik gjør du
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og sett til side. Rør sammen soyasaus, sweet chili saus, chilipasta og sukker i en liten bolle. La stå mens du woker.

Skjær grønnsakene i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme. Stek først kjøttet, med litt salt og pepper. Stek i to omganger, og ta ut av pannen. Ha ny olje i pannen, og wok grønsakene et par minutter. Ha kjøttet tilbake i woken. Ha på sausen. Ha i nudlene, rør sammen, og varm det hele opp. Server. Raskt og super godt!

2 comments: