Total Pageviews

Thursday, April 5, 2012

Svinefilet med grønn risotto

Her er en god middag som passer både til hverdag og fest. Den tar ikke mer enn en halvtime å lage, men du må være i nærheten av grytene og røre i risottoen det meste av tiden. Å lage retten på 30 minutter forutsetter at du bruker risotto ris med koketid 15 - 20 minutter. Jeg har ikke laget mye risotto, men noen ganger må man prøve noe nytt. Det var enklere enn jeg hadde trodd, og smakte deilig!  Har du en klunk hvitvin, tar du gjerne det i risottoen. Jeg hadde ikke dette og brukte sitron i stedet.

4 personer, 30 minutter, 25 - 30 kroner per porsjon

Du trenger
400 - 600 gram svinefilet (jeg brukte ytrefilet)
4 dl risotto ris
2 fedd hvitløk
1,5 liter kyllingbuljong (gjerne terning)
1 bunt brokkoli
1 purre
1 sitron
2 ss rød paprika, kuttet i fine biter (kan sløyfes)
salt og pepper

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader. Kok opp kyllingbuljongen. Skjær brokkoli og purre i biter (ganske store) og ha i kyllingbuljongen for å kokes møre.

Ha salt og pepper på svinefileten. Varm smør eller olje i en stekepanne. Ha i hvitløk. Stek svinefileten i noen minutter til den blir pent brun utenpå. Legg den over i en ildfast form og sett den i oven. Etterstekes i 15 - 20 minutter (avhengig av tykkelse på kjøttet). Ta ut av ovn og la gjerne hvile mens du gjør ferdig risottoen.

Varm smør i pannen. Ha i risotto risen og stek den blank i noen minutter. Øst over kyllingbuljong, 1 - 2 dl av gangen og la koke inn. Tilsett mer kyllingbuljong underveis.  Du kan begynne med dette mens brokkoli og purre fortsatt koker i buljongen. Press i en halv sitron. Når brokkoli og purre er ferdig kokt, det tar ca 5 minutter, tas de opp med en hull sleiv, en skje eller det du har for hånden. Ha over i en blender sammen med litt buljong. Kjør dette til en fin prue, og nyt fargen! Fortsett med å koke risotto mens du rører og har på mer væske, litt og litt. Når risottoen begynner å bli mør (ta en skje og smak!) har du i grønnsaks pureen. Kok et par minutter til passe konsistens.

Skjær svinefileten i passe tykke skiver. Legg risotto på hver tallerken. Fordel kjøttet på toppen. Dryss litt fint hakket paprika på toppen - dette er mest for pynt og farge. Bon appetitt!

No comments:

Post a Comment