Total Pageviews

Tuesday, July 31, 2012

Svinekoteletter med surkål

Her er en enkel, men likevel god middag, som passer godt til hverdags. Den er på bordet på under 30 minutter, og passer godt for nybegynner kokken. Jeg har brukt nakke koteletter, men vanlige svinekoteletter er like godt. Du finner dem ofte på tilbud, og sammen med en pakke ferdig surkål er dette kjempegodt. Til saus koker du bare ut stekepannen med litt vann, så har du en enkel sjysaus. Vil du ha en mer avansert søndags variant, anbefaler jeg svinestek med soppsaus og rødkål.

4 personer, 30 minutter, ca 20 kroner per person.

Du trenger
4 store koteletter, ca 800 gram tilsammen
600 gram nypotet
400 gram gulrot
1 pakke surkål (450 gram)
1,5 dl vann
salt og pepper
smør til steking

Slik gjør du
Sett på potetene. Kok opp. Skrell gulrøtter, skjær i skiver på skrå. Ha på toppen i potet pannen. Legg posen med surkål på toppen av gulrøttene (uten å åpne pakken selvsagt!). Ha på lokk og la småkoke i 20 - 30 minutter til potetene er kokt. Tiden kommer an på hvor store poteter du bruker.

Smelt litt margarin i en stekepanne på middels til høy varme. Ha salt og pepper på kotelettene, legg i pannen og stek i ca 1 minutt på hver side. Skru ned varmen og stek videre ca 5 minutter på hver side. Medium til lav varme.

Ta kotelettene ut av pannen, ha på vann og la fosskoke et minutt. Legg potet, gulrot og surkål på tallerken. Legg koteletten i midten, hell over litt stekesjy og server! Eller legg alt på et serveringsfat og la alle forsyne seg selv. Nam!

No comments:

Post a Comment