Total Pageviews

Saturday, November 17, 2012

Enkle kylling nuggets

Kylling nuggets er en favoritt blant barn, og her har du en kjempe enkel oppskrift på hjemmelagde nuggets. Utgangspunktet er kyllingfilet, dette får du rimelig i frysedisken i mange supermarkeder. Den andre ingrediensen er tortilla chips. Du har retten ferdig på litt over 30 minutter, og de er mye bedre enn dem du kjøper i butikken. Pris per porsjon avhenger av mengden nuggets, og hvilket tilbehør du velger. I oppskriften her er stekte poteter og salat. Kyllingen må være tint før du begynner!

4 personer, 35 minutter, ca 20 - 25 kroner per porsjon

Du trenger
500 - 600 kyllingfilet
ca 1 liter tortilla chips
(kanskje har du litt til overs fra kvelden før?)
1 ts chilli pulver (kan sløyfes)
600 - 800 gram poteter i båter
0,5 agurk
2 tomater
1 rød paprika

Slik gjør du
Sett ovnen på 230 grader. Skjær poteter i båter med skallet på. Ha i ildfast form, ha salt og pepper på og drypp litt olje på. Inn i ovnen med dette, lavt nede.

Skjær kyllingfileten i passe biter (ca 1 cm tykke), Bruk en stavmikser, og knus tortilla chipsene slik at det blir som griljer mel. Har du ikke stavmikser, har du dem i en pose/kjøkkenhåndkle og slår løs med en kjevle. Bland litt chilli pulver i om du vil ha dem litt sterke. Ha kyllingfileter i en plastpose, ha i den knuste chips blandingen i posen og rist til det blander seg og chipsen fester seg til kyllingen. Ha kyllingen over på en stekeplate, og sett dem midt i ovnen. Poteten flytter du så opp over kyllingen. La det hele steke 15 - 20 minutter i ovnen. Sjekk at nuggetsene er ferdig ved å skjære en i to og se den er gjennomstekt. Mens dette er i ovnen, lager du en enkel salat.

Server med rømme og salsa, evt barbeque saus eller ketchup. Kos dere!


No comments:

Post a Comment