Total Pageviews

Saturday, November 24, 2012

Pai med bacon og brokkoli

Dette er en rask variant av den franske paien Quiche Lorraine. Du kan lage paideig selv, da blir det billigere, men jeg brukte en pakke paideig fra Maizena som du kun rører raskt sammen med vann og kjevler ut. I paien brukte jeg en pakke ferdig oppskåret bacon - solgt som lutefiskbacon. Den funket supert, og finnes på Rema 1000 til 20 kroner denne uken. Litt brokkoli ost og egg, så er du klar til å sette i gang. Om du vil serverer du litt salat ved siden av.

4 personer, 30 minutter, ca 25 -30 kroner per person.

Du trenger
1 pakke paideig fra Maizena
1,25 dl vann
Litt hvetemel til å bake ut deigen
200 gram oppskåret bacon i terninger
1 bunt brokkoli
6 egg
6 ss melk
150 gram revet ost
1/2 agurk (kan sløyfes)
1 rød paprika (kan sløyfes)

Slik gjør du
Sett ovnen på 220 grader. Lag deigen som anvist på pakken, kjevle ut og ha i en paiform eller en ildfast form. Prikk med gaffel og sett inn i ovnen. Ha en stekepanne på middels til sterk varme. Ha i bacon og stek til det begynnner å bli brunt. Skjær brokkoli i bukketter, la det surre med et par minutter. Visp egg og melk sammen. Du trenger ikke å ha i salt, baconet vil salte retten. Riv osten. Ta pai deigen ut av ovnen, ha i bacon og brokkoli. Fordel osten over. Hell egg blandingen over til slutt så det fordeler seg i pai skallet. Inn igjen i ovnen, la steke ca 15 minutter. Mens dette koser seg i ovnen: Skjær agurk og paprika i små biter, drypp over litt oljedressing og sett på bordet. Server rykende varm pai sammen med salaten. Supergodt!

2 comments:

  1. Jess, kjempefine oppskrifter! Dette liker jeg :).

    Jeg har også brukt Maizena paideig og syns den er lettvin og rask å bruke. Jeg har brukt bare 3 egg på en porsjon og isteden brukt litt matfløte.

    ReplyDelete
  2. Ja her er det bare å variere etter smak og behag. Den er veldig god med purre i stedet for brokkoli også. Skikkelig kosemat:)

    ReplyDelete