Total Pageviews

Saturday, December 8, 2012

Tagliatelle med sopp og bacon

Her er en rask, enkel og kjempegod pastarett. Den er god med tagliatelle (båndpasta), men vanlig spagetti eller annen pasta funker også. Middagen forsvant raskt, så her mangler jeg bilde.

4 personer, 25 minutter, ca 15 kroner per person

Du trenger
500 gram tagliatelle
200 gram sopp
200 gram bacon
3 dl fløte (kremfløte eller matfløte)
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Slik gjør du
Sett på vann til pastaen. Ha salt i vannet. Kok pasta som anvist på pakken. Sausen tar ca 15 - 20 minutter, så beregn ut fra dette når du har pasta i slik at saus og pasta er ferdig samtidig.

Skjær soppen i skiver, samt bacon i små biter (eller bruk f.eks smårettbacon eller lutefiskbacon som er ferdig oppskåret)- Hakk hvitløk. Ha litt smør eller olje i en panne. Fres hvitløk et lite minutt. Ha i bacon, stek til gyllent. Ha i sopp, la det surre sammen med bacon til soppen "faller sammen" - dvs begynner å bli myk, det burde ta ca 10 min. Rør i blandingen underveis. Hell over fløte og la småkoke noen minutter. Smak sausen til med salt og pepper. Server pasta og saus med det samme.

No comments:

Post a Comment