Total Pageviews

Saturday, May 25, 2013

Potetstapp med chorizo pølse

Her har den litt kjedelige pølse og potetstapp retten tatt seg en tur til syden. Det ble en hit i familien, ikke minst blant barna. Om du synes det mangler grønnsaker, så gi alle sammen en rå gulrot mens de venter på middagen. En annen variant jeg har foreslått tidligere er pølse wok med potetmos.

4 personer, 40 minutter, ca 20 kroner per porsjon

Du trenger
1,2 kg poteter
300 g chorizo pølse
Gressløk eller annet kryddergrønt (kan sløyfes)
1-2 dl melk
2 ss smør
2 ts salt
1 ts revet muskat (eller bruk litt pepper)

Slik gjør du
Sett på en panne med vann, ha litt salt i. Skrell potetene, skjær dem i skiver og ha dem oppi vannet etter hvert (dette er raskeste vei til ferdig stappe!).  La potetene koke til de er møre, ca 15 minutter fra siste potet bit har havnet i gryten.

Ta av "skinnet" rundt pølsen. Skjær chorizo i ganske tynne skiver. Stek i stekepanne på middels varme til de er sprøstekte (ca 10 minutter).

Mos potetene med en "stapper" - ikke bruk hurtigmikser da blir resultatet en seig masse. Ha i smør, rør sammen, ha i melk, salt og muskat. Smak og tilsett mer salt eller krydder om du vil. Mengden melk kan variere ut fra type poteter og hvor tykk du vil ha stappen. Prøv deg frem til passende konsistens. Ha potetstapp i et serveringsfat, legg chorizo på toppen, inkl fettet i stekepannen. Dryss over litt hakket gressløk (ja, den er kommet tilbake i hagen min!). Server med det samme!

1 comment: