Total Pageviews

Tuesday, October 21, 2014

Hjemmelaget hamburger "McMamma"

Å lage hamburgeren selv gjør at du får en helt annen smak og opplevelse enn å hive nedpå noen ferdige fra frysen (selv om jeg gjør det noen ganger må jeg innrømme!). Det er enkelt, og du kan gjerne bruke ferdige burgerbrød. Jeg har blandet kjøttdeig og deig av svin, det er en veldig god kombinasjon. Du kan også variere, f.eks med kyllingkjøttdeig. Med et utvalg grønnsaker, blir det en super middag. Du kan også ha ovnsstekte potetbåter til om dere er veldig sultne, jeg droppet det denne gangen.

4 personer, 30 minutter, 20-25 kroner per porsjon

Du trenger
400 gram kjøttdeig av storfe
400 gram kjøttdeig av svin
1 egg
2 ss maizena
1/2 løk - finhakket
2 hvitløksfedd
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts oregeano (eller provencekrydder)

1 pk ferdige burgerbrød (jeg brukte grove)
1/2 løk i ringer
1/4 agurk i skiver
Litt salat
2 tomater i skiver
 Ketchup, hvitløksdressing/hamburgerdressing, eller annen ferdig dressing du liker

Slik gjør du
Bland sammen kjøttdeig med salt, pepper og oregeano. Finhakk en halv løk pluss 2 vitløksfedd, og ha i kjøttdeigen. Spe med litt vann og ha i et egg, rør sammen. Deigen blir nå litt løs og klisset. Ha i noen ss med maizena for å binde det sammen. Du kan også bruke hvetemel. Skjær opp grønnsakene, legg på fat slik at alle selv kan ta det de liker best,

Form kjøttfarsen til 8 små (da blir det "dobbelburger") eller 4 store burgere, og stek på middels varme, ca 5 minutter på hver side. Mens burgerne er i pannen, varmer du brødene i stekeovnen.

Server med tilbehør, ketchup og din favorittdressing. En sikker vinner blant barna!No comments:

Post a Comment