Total Pageviews

Tuesday, October 21, 2014

Svinefilet i sopp og fløtesaus

Denne uken fikk jeg tak i svinefilet på tilbud på Rema 1000, og sopp går alltid bra med svin! Du kan også bruke ferdigstrimlet svin, da blir det enda billigere, men med fileten får du større og finere biter i retten. Sammen med gode grønnsaker og poteter smakte det herlig. Krydre med salt, pepper og timian, enkelt og godt.

4 - 5 personer, 30 minutter, 30 kroner per person

Du trenger:
600 - 700 gram svinefilet
800 gram poteter
3 store gulrøtter
5 store sjaminjong eller annen sopp
Et halvt blomkålhode
2 dl fløte
2 dl vann
Litt maizena til jevnlig
Litt svart sukkerkulør for å få mørkere saus (kan sløyfes!)
Salt og pepper etter smak
2 ts tørket timian

Slik gjør du:
Sett på vann til potetene og start med å koke dem. Skjær svinefilet i litt store strimler, sjampinjong og løk i skiver. Gulrot og blomkål i litt store biter. Ha gulrot på toppen av potetene så de kokes. Stek svinefilet, ta til side. Stek løk og sopp. Ha kjøttet tilbake i pannen, krydre med salt, pepper og timian. Ha på vann og fløte. Ha i blomkål og de kokte gulrøttene som du fisker opp fra pannen med poteter. Kok opp og la putre i. 5 minutter. Ha i maizena jevning (1ss maizena løses opp i litt vann), og litt sukkerkulør om du vil ha sausen litt mørkere. Server gryten sammen med kokte poteter.

No comments:

Post a Comment