Total Pageviews

Tuesday, August 27, 2019

Restepai med kylling og poteter

4 porsjoner, 15-20 kroner per porsjon, 30- minutter

Noen ganger er det poteter og kjøtt til overs. Å bruke dette i en pai dagen etter er en super og smakfull måte å bruke opp rester på. Her er den med kylling, potet, tomat og ost, men andre rester kan også brukes. Ved å marinere kyllingen ble det saftig og smakfullt. Kan også bruke f eks svinekjøtt. Tomater gjør også at det ikke blir tørt.


Du trenger
En ferdig paideig (eller lag den selv)
Rester av kokte poteter
Rester av kylling
1 beger cherry tomater (eller vanlige tomater i skiver)
Rester av grønnsaker om du har, jeg brukte litt grønn paprika
Ca 100 gram revet hvitost
Marinade av 2 ss
 olje, et fedd hvitløk, urtekrydder, 1ss sitron (kan sløyfes)
Litt grønn salat om du har

Stekes på 200 grader ca 25 minutter

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader. Hakk et fedd hvitløk, bland med 2 ss olje og en ss sitron, urter,  litt salt og pepper. Bland kyllingrestene i marinaden. Skjær potetene i biter. Legg paideigen i en paiform (eller annen ildfast form, jeg brukte en kakeform av mangel på bedre alternativer!). Legg kylling, potet og tomater i paiformen og dryss osten over. Har du andre rester som grønnsaker eller løk kan også ha det i paien. Sett i ovnen og stek i ca 25 minutter. Server gjerne litt grønn salat til. Snadder måte å få brukt opp maten!

No comments:

Post a Comment