Jeg fortsetter i det asiatiske hjørnet. Her er en enkel oppskrift på en thai inspirert kyllingsuppe. Jeg synes den ble veldig god, og den er rask å lage. Med litt ris i suppen blir den mer mektig. Bruk hurtig ris, eller rester av ferdigkokt ris om du har det.
4 personer, 20 minutter, ca 20 kroner per porsjon
Du trenger
300 - 400 gram kyllingfilet (eller bruk lår som du renskjærer)
2 ts thai red curry paste (bruk 3 ts om du vil ha den litt hot)
1 boks kokosmelk (400 ml)
8 dl kyllingkraft (eller bruk buljongterninger)
6 - 8 champinjonger
1 gulrot, finsnittet
1 pk fersk wok blanding
3 dl hurtigris
1 ts brunt sukker
1 ss fiskesaus (kan sløyfes)
salt etter smak
Evt 1 ss maizena røres ut i 0,5 dl vann (kan sløyfes)
Slik gjør du
Sett på en suppekjele med kyllingkraft, eller bruk vann og buljongterning, Skjær opp kylling i biter, champinjong og gulrot i skiver, Ha currypaste i varm stekepanne, stek 30 sekunder. Ha i litt olje og kylling, og brun i pannen til alt er brunet på utsiden, Ha i kokosmelk, kok opp og hell over i pannen med kyllingkraften. Kok i 5 - 10 minutter til kyllingbitene er gjennomkokt. Ha i grønnsaker, sukker, fiskesaus og smak evt til med salt. Ha i hurtigrisen rett i suppen. Kok 5 minutter til. Lag litt jevning med maizenna om du vil ha suppen litt fyldigere. Server!
No comments:
Post a Comment