Total Pageviews

Wednesday, November 5, 2014

Kyllinglår med appelsinsaus og potetpastinakk pure

Dette er en middag som tar litt tid å lage, og det forutsetter at du får tak i rimelige kyllinglår for å holde budsjettet. Retten smaker helt himmelsk, for å få kyllingen saftig har jeg brukt stekepose. I stedet for pastinakk er det og mulig å bruke purre (eller kun bruke potet). Jeg serverte gulrøtter til, du kan bruke de grønnsaker du har.

4 personer, 45 minutter, ca 30 kroner per person.

Du trenger
4 kyllinglår
1 stekepose Maggi provence (eller krydre med salt, pepper og provence krydder)
1 rødløk (du kan og bruke gul)
4 dl appelsinjuice
2 ss honning (eller brunt sukker)
6 store poteter
2 pastinakk
2 dl matfløte
1 ss smør eller margarin
Litt olje

Slik gjør du
Om du bruker frosne kyllinglår, tin dem før bruk. Sett stekeovnen på 200 grader. Skrell poteter og pastinakk, skjær pastinakken i tynne skiver og potet i størrebiter og ha i en kjele sammen med vann. Hakk rødløken fint. Del hvert kyllinglår i to og ha i stekepose sammen med krydderet. Lukk posen. Alle forberedelsene tar ca 15 minutter, nå er du klar for å sette i gang!

Sett på potet og pastinakk, kok opp og skru ned varmen litt. La koke ca 25 min. Samtidig som du setter på potetene, legger du stekeposen i ovnen.

Saus: Ha en liten kjele på middelsvarme og fres løken i litt smør til den er blank. Ha i appelsinjuice, honning eller brunt sukker, og la småkoke like lenge som potetene. Det skal reduseres og bli som en sirup.

Kok gulrøtter i ca 10 minutter.

Hell vann av potet og pastinakk, og mos dem. Ha i 1 ss smør, 2 dl matfløte og litt vann og rør til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Ta kyllingen ut av ovnen. Hell stekeskyen fra posen oppi appelsinsausen. Server kyllingen med mosen, gulrøtter og appelsinsausen. Smaker himmelsk!No comments:

Post a Comment