Total Pageviews

Sunday, June 17, 2012

Bondeomelett i ovnen

Akkurat som den enkle omeletten, kan bondeomeletten gjerne lages med det du har av rester. Et par kokte poteter, litt løk, litt pølse eller bacon, gjerne toppet med ost. Her er et forslag fra meg du kan prøve. Ved å steke i ovnen er det lettere å få en stor bondeomelett jevnt stekt, den blir både luftig og fin. En slik omelett kalles gjene også en frittata. I Spania brukes den oppskåret i biter som tapas (da gjerne kun med potet og løk som fyll). Jeg har ikke et bilde av retten akkurat nå, men vil slå et slag for et hyggelig dekket bord. Da smaker selv den enkleste rett eksra godt!

4  personer, ca 30 minutter. Koster ca 20,- kroner per person (mindre om du utnytter rester fra gårsdagens middag som ellers ville gått til spille - en miljøvennlig rett dette her!).

Du trenger:
8 egg
8 ss vann
Salt
2-3 kokte poteter (eller mer!)
1 stor gul løk
300 gram bacon eller pølser
Litt tomat om du liker det
Andre rester kan også brukes
100 - 200 gram ost

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 220 grader. Smør en ildfast form. Skjær potetene i skiver, stek dem i litt smør. Ha over i formen. Sett formen med potetne inn i ovnen. Skjær løk i skiver, og bacon eller pølse i små biter. Stek til du synes det er passe. Ha over i formen. Visp egg og vann sammen, ha i salt (ca 1 ts). Hell oppi den ildfaste formen. Skjær ost i skiver, eller bruk et rivjern, og legg på toppen. legg noen tomatskiver eller cherry tomater på toppen, om du liker det. Inn i ovnen og stek til ferdig, ca 20 minutter. Kan spises som den er, eller server brød til om dere er veldig sultne.

No comments:

Post a Comment