Total Pageviews

Thursday, June 21, 2012

Hjemmelagede hjerte fiskekaker

Fiskelykke! Vi er så heldige å bo med sjøen og eie en liten båt. Ombord har vi pilkesnøre, og nå har vi oppdaget en grunne der vi får mye fisk. Billigere middag får du neppe, så nå kommer det nok noen forskjellige fiske oppskrifter her på bloggen. Tidligere har jeg lagt inn oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng. Må du kjøpe fisken, koster det jo mer, men det er fortsatt rimelig og god middag om du kjøper fra frysedisken. I dag har jeg laget hjerte fiskekaker, det er mulig ved å bruke en pepperkakeform når du legger fiskefarsen i stekepannen. De blir så fine, og veldig gode! Dette tar litt tid, men er verdt strevet. Oppskriften har jeg lært av min mor, nå får du den.

4 personer, ca 1 time alt i alt, under 10 kroner per person om du fisker selv, 15-20 om du kjøper fisk.

Du trenger
500 - 600 gram fiskefilet (jeg brukte lyr, men sei og hyse er også godt)
1 ss salt (ja, spiseskje, men strøken! Bruk mindre om du vil... men de er best salte)
1 ts pepper (gjerne hvit om du har)
2 ss potetmel
2 egg
1 løk
3 fedd hvitløk
ca 3 dl melk
1 - 2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
50 gram smør + til steking

Slik gjør du
Skjær løk og hvitløk i små biter. Ha 50 gram smør i en panne, ha i løk og hvitløk, og stek på middels varme til den er myk, men ikke brun.

Fileter fisken. Ha i en food prosessor, og kjør sammen med salt og pepper til en fin farse. Ha i 2 ss potetmel og 2 egg. Kjør litt til. Spe med halvparten av melken, og litt presset sitron om du har. Ha i den stekte løken og smøret, kjør litt til. Spe med resten av melken til en passe farse. Det er viktig at fisk, egg og melk er kalde for at farsen skal henge godt sammen.

Ta smør i stekepannen. Finn frem en pepperkakeform som et hjerte (eller du kan bruke andre figurer. Skyll formen i litt vann. Legg den i stekepannen, og fyll en stor ss med farse i formen. Glatt ut. Løft opp formen, den skal slippe fint. Legg formen nok en gang i panne, fyll i etc. Dette tar litt tid, men resultatet blir veldig bra. Har du ikke form, eller synes dette tar for lang tid, så kan du alltids steke vanlige runde kaker ved å slippe en og en spiseskje med farse i pannen og glatte ut til en runding.

Ikke ha for varm panne, middels temperatur, Stek under lokk ca 5 minutter på hver side. Legg på et fint fat, og sett på bordet! Sever med kokte poteter og grønnsaker. Se også serveringstips her: Fiskekaker med potetstapp og tomatsalat.

Kanskje noe å prøve i ferien hvis du har litt god tid? Familien blir garantert imponert!


No comments:

Post a Comment