Total Pageviews

Sunday, June 3, 2012

Marinert flintsteik med hjemmelaget potetsalat

Forsatt fint vær ute, selv om det ikke lenger er like varmt. Herlig! Så da ble det grilling i dag også. Denne gangen var det en rimelig favoritt; marinert flintsteik, som kom på bordet. Denne uken var den å få til 49,- per kilo. Om du velger et stykke uten bein, får du ekstra mye kjøtt for pengene og den er enklere å grille og skjære opp. Til kjøttet laget jeg en enkel og god potetsalat, samt litt grønn salat ved siden av. Hjemmelaget potetsalat er litt arbeid, og du kan kjøpe billig ferdig laget om du vil. Men den hjemmelagede smaker mye bedre, helt garantert!

4 personer, 30 minutter, ca 25 kroner per porsjon

Du trenger
1 kg marinert flintsteik
6 - 8 poteteter (ca 700 gram)
1 grønt eple
1 beger lettrømme (3 dl)
2 ss majones
1 hode hjertesalat
2 tomater
1/4 agurk
1/4 paprika
(eller bruk de grønnsaker du vil i salaten, jeg brukte det jeg tilgjengelig)
1 ts sukker
en klype salt
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)
0,5 ts hvitløkspepper (eller vanlig kvernet pepper)
2-3 ss finklippet gressløk

Slik gjør du
Fyr opp grillen, om du bruker kullgrill. Bruker du gass, kan du vente litt med det...

Lag potetsalat: Skrell poteter, og skjær opp i mindre biter. Ha i en panne og kok dem møre i lettsaltet vann. Ha de ferdig kokte potetene i et dørslag, og skyll dem i kaldt vann, la dem renne av. Du kan og bruke ferdig kokte poteter fra dagen før om du har noen rester. Rør sammen rømme, majones, pepper, sitronsaft, 1 ts sukker og en liten klype salt. Skjær eplet i små biter, og ha i blandingen. Ha i finklippet gressløk. Ha oppi potetene, sett til side for å trekke.

Grill flintsteiken, skjær over når du tror den er ferdig for å sjekke at den er gjennomstekt. Hvis ikke griller du litt lenger.

Mens kjøttet grilles: Lag en enkel grønn salat med hjertesalat, tomat, agurk og paprika, eller varier med det du liker eller har for hånden.

Server kjøttet med potetsalat og grønn salat, og nyt sommerfølelsen!

PS: Gi gjerne barna en ispinn til dessert. Tror ikke det er noen barn som i ettertid vil hevde de fikk for mye is i barndommen... Sett på radioen og kos dere i solen.

No comments:

Post a Comment