Total Pageviews

Saturday, March 10, 2012

Spanske kjøttboller

Kjøttedig kan være basis for mange gode og billige middager. Her er min hverdags variant av spanske kjøttboller, eller albondigas, som har mye smak og er populær hos hele familien. De er kjemegode til tapas, men fungerer også fint som middag. De tar litt tid å lage, men det er enklest å steke dem raskt i stekepanne, og så ettersteke i ovnen, mens du gjør klart tilbehør og saus. Liker du mer tradisjonell vri, kan du alltid prøve oppskriften min på Mors kjøttkaker.

4 personer - 40 minutter. ca 25,- kroner per person

Du trenger
500 - 600 gram kjøttdeig
1 potet
1 liten gul løk
3 fedd hvitløk
1 egg
2 ss potetmel (eller hvetemel)
1,5 dl vann
2 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts tørket chili
1 ts spisskumin (cumin)

Ris
1ts gurkemeie (kan sløyfes - men gjør risen fin og gul)
1 terning kyllingbuljong til risen (evt salt)
1 agurk
1 liten rødløk
1 rød paprika
1 glass ferdig pastasaus (her: til kroner 5 på rema 1000)
1 ts tørket chili og ett hvitløksfedd til sausen.
En halv sitron om du har.

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 225 grader. Sett på vann til risen. Ha gurkemeie og kyllingbujong terning i vannet.

Finhakk løk og hvitløk. Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i salt og rør sammen. Ha i egg, en rå potet som er fint revet, vann, potetmel, og krydder (pepper, chili, spisskumin). Rør farsen sammen. Egg, potet og mel gjør at du får mer ut av farsen og at den holder bedre sammen under steking. Ha i finhakket løk og hvitløk. Lag boller store som en spiseskje og stek dem raskt i stekepanne. Ha over på et stekebrett og sett i oven for å bli gjennomstekt.

Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær opp paprika, rødløk og agurk til en salat. Om du har litt sitron, så presses det over salaten. Varm opp sausen i en panne, tilsett tørket chili og et hvitløksfedd for mer smak. Har du fersk chili kan du gjerne bruke det i stedet. Server kjøtbollene med ris, salat og tomatsuausen til. Bon apetitt!

No comments:

Post a Comment