Total Pageviews

Sunday, April 1, 2012

Kylling med ratoutille

Nå er det påske, og her er et tips til en sunn, deilig og billig festmiddag. Den er laget på en halvtime, og er enkel å få til! Kyllingfilet får du rimelig på Rema 1000 til 85 kroner per kilo, eller du får rimelig frossen i mange andre butikker. Ratoutille er en grønnsaksrøre basert på tomater, og grønnsaker kan varieres etter hva som er i sesong. Gressløken har begynt å vokse i hagen min, og er flott å dysse over for både pynt og smak.

4 personer, 30 minutter, ca 25 kroner per person.


Du trenger
4 kyllingfileter (ca 600 gram)
2 store eller 4 små poteter
2 løk
2 store gulrøtter
1 bunt brokkoli
1 rød paprika
4 fedd hvitløk
2 bokser hakket tomat
1 liten sitron
salt, pepper, oregeano (eller timian/provence krydder)
gressløk til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du
Tin kyllingfiletene om du bruker frosne. Skjær opp poteter, løk og grønnsaker i små biter. Hakk hvitløken fint. Ha olje i en stekepanne på middels varme. Fres hvitløk raskt. Ha i løk, og la surre et par minutter. Ha i potet og gulrot, stek litt videre. Ha på salt og pepper. Ha dette over i en panne. Hell over boksene med hakket tomat. Ha i 2 ts oregano (eller timian) Kok opp og la putre, mens du begynner med kyllingen. Spe evt. med litt vann om røren blir tykk.

Ha på salt og pepper på kyllingfiletene. Varm opp stekepannen til middels varme. Legg filetene i pannen, og stek under lokk, ca 5- 6 minutter på hver side. Ha på litt oregano på kyllingen, og press over litt sitronsaft. Når det er 5 minutter igjen av steketiden for kyllingen, har du paprika og brokkoli oppi ratoutillen. Kok opp, og la koke ferdig.

Fordel ratoutillen på 4 tallerkener. Skjær hver kyllingfilet i tykke skiver, og legg på toppen. Dyss over gressløk og server.  Smaker supergodt!

No comments:

Post a Comment