Total Pageviews

Saturday, April 21, 2012

Potetsuppe med purre og sprøstekt pølse

Her er en billig middag som også er veldig god. For  en tier per person har du middagen på bordet. På fint kalles den også Vichysoisse suppe, og kommer vel opprinnelig fra Frankrike. Om du har hjemmelaget kraft, bruker du det. Jeg sparte kraft fra koking av sitron kylling. Hvis ikke bruker du noen buljongterninger. En skvett fløte gjøre at suppen blir rund og fyldig. Med sprøstekte kyllingpølser og et dryss med gressløk fra hagen ser det også veldig godt ut!

4 personer, 30 minutter, ca 10 kroner per person
(Potet 10, purre 10, pølser 12, fløte 8)

Du trenger
800 gram potet
300 gram pølse av kylling/kalkun
1 stor purre
1 liter kyllingbuljong
1, 5 dl fløte
1 laubærblad (kan sløyfes)
Gressløk (kan sløyfes)
salt og pepper etter smak

Slik gjør du
Skrell poteter og del i mindre biter, skjær purre i skiver. Kok opp sammen med kyllingbuljong og et laubæblad, og la koke til potene er møre. Bruk en stavmikser eller blender, og kjør til suppen er glatt. Ha i fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Skjær pølsene i ganske små biter. Jeg brukte grillpølse av kalkun, hver pølse ble skåret i fire på langs, og deretter i biter. Ha i stekepanne, og la steke på middels varme mens potetene koker.

Ha suppen i litt vide suppetallerkener. Ha sprøstekt pølse i midten, og dryss over gressløk. Server!

No comments:

Post a Comment