Kylling nuggets er en favoritt blant barn, og her har du en kjempe enkel oppskrift på hjemmelagde nuggets. Utgangspunktet er kyllingfilet, dette får du rimelig i frysedisken i mange supermarkeder. Den andre ingrediensen er tortilla chips. Du har retten ferdig på litt over 30 minutter, og de er mye bedre enn dem du kjøper i butikken. Pris per porsjon avhenger av mengden nuggets, og hvilket tilbehør du velger. I oppskriften her er stekte poteter og salat. Kyllingen må være tint før du begynner!
4 personer, 35 minutter, ca 20 - 25 kroner per porsjon
Du trenger
500 - 600 kyllingfilet
ca 1 liter tortilla chips
(kanskje har du litt til overs fra kvelden før?)
1 ts chilli pulver (kan sløyfes)
600 - 800 gram poteter i båter
0,5 agurk
2 tomater
1 rød paprika
Slik gjør du
Sett ovnen på 230 grader. Skjær poteter i båter med skallet på. Ha i ildfast form, ha salt og pepper på og drypp litt olje på. Inn i ovnen med dette, lavt nede.
Skjær kyllingfileten i passe biter (ca 1 cm tykke), Bruk en stavmikser, og knus tortilla chipsene slik at det blir som griljer mel. Har du ikke stavmikser, har du dem i en pose/kjøkkenhåndkle og slår løs med en kjevle. Bland litt chilli pulver i om du vil ha dem litt sterke. Ha kyllingfileter i en plastpose, ha i den knuste chips blandingen i posen og rist til det blander seg og chipsen fester seg til kyllingen. Ha kyllingen over på en stekeplate, og sett dem midt i ovnen. Poteten flytter du så opp over kyllingen. La det hele steke 15 - 20 minutter i ovnen. Sjekk at nuggetsene er ferdig ved å skjære en i to og se den er gjennomstekt. Mens dette er i ovnen, lager du en enkel salat.
Server med rømme og salsa, evt barbeque saus eller ketchup. Kos dere!
No comments:
Post a Comment