Dette er en rask og mettende suppe, den kan varieres med grønnsaker ut fra hva som er i sesong. Kylling kjøttbollene lager du enkelt selv, med hvitløk i er de veldig gode!
4 personer, 20 – 25 minutter. 15 kroner per person.
Du trenger:
600 gram kylling kjøttdeig
1,5 liter vann
3 buljongterninger
1 ss tomatpure (kan sløyfes)
300 gram pasta (gjerne skruer)
500 - 600 gram grønnsaker, jeg har brukt:
1 bunt brokkoli
2 gulrøtter
1 skive kålrot
Varier evt med det du har.
Slik gjør du:
Sett på vann, og ha i buljongterninger. Kutt grønnsaker i biter. Kok opp buljongen, ha i pasta og grønnsaker. Ha i 1 ss tomatpure. La småkoke mens du gjør klar kjøttbollene.
Ta kyllingkjøttdeigen i en bolle. Tilsett 2 ts salt og 1 ts pepper. Hakk 2 fedd hvitløk og rør sammen til en farse. Bruk en liten skje, og form små boller som du slipper rett opp i den kokende suppen. Når alle bollene er på plass, lar du suppen småkoke i 5 minutter til kjøttebollene er ferdige. Ta gjerne en kjøttbolle opp av suppen for å sjekke at den er ferdig. Server rykende varm, gjerne med brød.
No comments:
Post a Comment