Her er en rask, enkel og kjempegod pastarett. Den er god med tagliatelle (båndpasta), men vanlig spagetti eller annen pasta funker også. Middagen forsvant raskt, så her mangler jeg bilde.
4 personer, 25 minutter, ca 15 kroner per person
Du trenger
500 gram tagliatelle
200 gram sopp
200 gram bacon
3 dl fløte (kremfløte eller matfløte)
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Slik gjør du
Sett på vann til pastaen. Ha salt i vannet. Kok pasta som anvist på pakken. Sausen tar ca 15 - 20 minutter, så beregn ut fra dette når du har pasta i slik at saus og pasta er ferdig samtidig.
Skjær soppen i skiver, samt bacon i små biter (eller bruk f.eks smårettbacon eller lutefiskbacon som er ferdig oppskåret)- Hakk hvitløk. Ha litt smør eller olje i en panne. Fres hvitløk et lite minutt. Ha i bacon, stek til gyllent. Ha i sopp, la det surre sammen med bacon til soppen "faller sammen" - dvs begynner å bli myk, det burde ta ca 10 min. Rør i blandingen underveis. Hell over fløte og la småkoke noen minutter. Smak sausen til med salt og pepper. Server pasta og saus med det samme.
No comments:
Post a Comment