Total Pageviews

Monday, May 7, 2012

Kebab av kjøttdeig med spicy saus

Denne retten fant jeg i kokeboken "Verdens mest berømte retter". Det er en billig og god middag som passert supert på grillen. Sausen er kjempegod til, og med gul ris og en enkel salat er dette en vinner på en varm sommerdag. Jeg har brukt en ferdig marokkansk krydderblanding, men du kan erstatte med annet krydder om du mangler dette. Når du griller, er det viktig at kjøttet har olje på så det ikke henger fast i grillristen.

4 personer, 40 minutter, ca 25,- per person.
(Kjøttdeig 38, egg 3, ris 8, agurk 10, tomat 10, boks med tomat 6, paprika 5, løk 4, rømme 10 + krydder)

Du trenger
500 - 600 gram kjøttdeig
1 gul løk
1 egg
2 ss mel (hvetemel eller potetmel)
2 fedd hvitløk
3-4 tomater
0,5 - 1 agurk
1 boks tomater
1 - 2 ts garam masala (chili pasta) eller 1 rød chili
1 ts sukker
1 - 2 ts salt
2 ts Ras el hanout krydder (får du på bla a på ICA)
eller erstatt med blanding av paprika, cumin, salt og pepper
1 ts gurkemeie til risen (kan sløyfes)
1,5 dl rømme (kan sløyfes)
Middagsris til 4 pers

Slik gjør du
Ha kjøttdeigen i en bolle. Hakk hvitløk, ha i kjøttdeigen sammen med 1 ts salt og 2 ts Ras el hanout krydder (eller annet krydder som du har). Ha i et egg, litt vann og et par ss mel (potet eller hvetemel). Rør sammen. Form kjøttdeigen til avlange kebaber, du kan bruke små trespyd, men du kan også legge dem rett på grillen. Ha på litt olje og sett til side.

Sett på vann til risen. Ha i salt og 1 ts gurkemeie, så blir risen gul og fin. Kok ris etter anvisning på pakken.

Skjær løken fint. Ha olje i en gryte. Stek løken til den blir blank. Ha i en boks med tomater, 2 ts garam masala og 1 ts salt og 1 ts sukker. la småkoke 10 - 15 minutter. Kjør glatt med en stavmikser.

Skjær opp tomat og agurk til en sidesalat.

Grill kebabene ca 5 minutter på hver side (eller bruk stekepanne om du ikke har grill). Server kebab med ris, salat, hjemmelaget chilisaus og litt kald rømme.  Populær både hos store og små, denne her, og det blir garantert ingen rester... Nam-nam!

No comments:

Post a Comment