Total Pageviews

Wednesday, May 16, 2012

Enchiladas

Her er en enkel og god tex-mex rett, du trenger ikke ferdige krydderblandinger, og den er enkel å lage. Det er en litt saftigere variant av ovnsbakt Burritos, som du og finner oppskrift til her på bloggen. Du kan servere med litt salat til om du vil, men det er også godt uten.

4 personer - 30 minutter - ca 22 kroner per porsjon
(kjøttdeig 30, bønner 6, hermetisk tomat 12, løk 3, paprika 5, ost 8 - 15, tortilla lefser 12 + hvitløk, chili og krydder)

Du trenger
400 gram kjøttdeig (eller kyllingkjøttdeig)
1 boks kidney bønner
2 bokser hermetisk tomat
1 løk
1 paprika
2 fedd hvitløk
1 - 2 ts garam masala (chilipasta) eller 1-2 chili
1,5 ts salt
1,5 ts cumin (spisskummen)
1 ts sukker
100 - 200 gram ost

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 220 grader. Ha hermetisk tomat i en bolle. Tilsett chilipasta (1 ts er medium, 2 ts ganske sterk), 0,5 ts salt, 1 ts cumin, 1 ts sukker. Hakk opptomatene med en sleiv, sett tomatsusen til side.

Hakk løk og hvitløk. Stek noen minutter, tilsett kjøttdeig og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Ha i paprika i strimler. Hell av vannet fra kidneybønnene, og ha i pannen. Ha i halvparten av tomatsusen. La småkoke noen minutter.

Ha kjøttfyllet i tortilla lefser, og legg i en ildfast form. Hell resten av tomatsusen over, og ha revet ost på toppen. Ha i stekeovnen og stek til osten er gylden, ca 10 minutter. Server og nyt!

No comments:

Post a Comment