Total Pageviews

Tuesday, May 22, 2012

Kyllingklubber med barnas pastasalat

Det nydelige været har satt inn, og grillen er flittig i bruk. Det kan være godt å variere tilbehøret litt, i dag laget jeg en enkel pasta salat i en variant som også mine barn liker. Om det blir for mye rømme og majones er ikke de så begeistret. Du kan variere grønnsakene i salaten, mais er og godt og billig å ha i. På grillen hadde vi kyllingklubber. Disse finner du i mange butikker, både frosne og ferske. Jeg brukte ferdig grillete og ferske - da er middagen ferdig i en fei.

4 personer - 25 minutter, ca 23 kroner per person
(kylling 50 - mulig å få billigere om du kjøper frossen, pasta 5, sukkererter 10, tomat 5, agurk 8, paprika 5, parmesan 10, sitron 3 + olje og krydder)

Du trenger
1 kg kyllingklubber (tin dem om de er frosne)
400 gram pasta (penne)
200 gram sukkererter
1/2 agurk
1 - 2 tomater
1 liten rød paprika
1/2 sitron
1 dl olje (olivenolje eller rapsolje)
50 gram revet parmesan
2 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
salt, pepper, en klype sukker

Slik gjør du
Fyr opp grillen. Ha på panne med vann til pastaen. Kok opp, og ha i pasta. Kok etter anvisning på pakken - ca 10 minutter pleier å være nok. Mens pastaen koker, kutter du opp alle grønnsakene i passe biter. Lag dressing: Bland saften av en halv sitron med 1 dl oje, 0,5 - 1 ts salt, 1 ts grovmalt pepper (jeg brukte hvitløkspepper), en liten klype sukker og 50 gram fint revet parmesan.

Ha grønnsakene i en bolle. Sil av den ferdig kokte pastaen, og skyll med iskaldt vann. La renne av. Bland pasta, grønnsaker og dressing. Smak evt tilmed litt mer salt og pepper. Dryss over litt solsikke kjerner.

Grill kyllingen. Server med pastasalat, og evt en grillsaus ved siden av.

PS: Oppskrft på en god og billig grillsaus finner du sammen med kebab av kjøttdeig med spicy saus.. Lag gjerne dobbel porsjon, og oppbevar sausen i et rent glass med lokk i kjøleskapet, så har du i mange dager.

No comments:

Post a Comment