Total Pageviews

Friday, September 30, 2011

Fiskekaker med potetstappe og tomatsalat

Mine barn er ikke så glade i fisk, men fiskekaker er alltid populert. Noen ganger lager jeg dem selv, men i denne oppskiften er det brukt ferdige ferske fiskekaker fra Manger Mat. Vil du lage dem selv finner du en god oppskrift her: Hjemmelagede hjertefiskekaker.

Pris per person 18,- kroner - Oppskriften er til 4 personer
(Ferdige fiskekaker fra Manger 34,- kroner, Poteter 12,- kroner, Tomater 10,- kroner, Agurk 7,- kroner, Rødløk 3,- kroner, Melk 4,- kroner, margarin 2,- kroner)

Dette trenger du:
1 pakke ferdige fiskekaker (helst ferske) - eller hjemmelagde om du har i frysen, ca 3 til hver
1,2 kg poteter
2-3 dl melk
2 ss smør/margarin
1-2 ts salt
1 ts revet muskat
1 pakke cherry tomater (eller bruk vanlige)
0,5 stk agurk
0,5 stk rødløk
1 ss olivenolje til å dryppe over salaten


Slik gjør du:
Skrell potetene og skjær i skiver. Dette kan du gjøre kvelden før, om du er ute i jobb sånn som meg, og det må gå kjapt å lage maten... Sett på potetene, ha i 1 ts salt i vannet, og kok møre. Det tar ca 15-20 minutter. Legg fiskekakene i stekepannen på svak varme. Snu dem etter 5 minutter.

Lag tomatsalaten: Skjær cherry tomater i to, en halv rødløk hakkes, ha i en halv agurk skåret i fine terninger. Har du barn som liker seg på kjøkkenet er dette en fin oppgave for dem.

Hell kokevannet av potetene, stapp dem med potetstapper (bruker du stavmikser kan de lett bli seige). Ha i 2 ss margarin, 1-2 ts salt og revet muskat. Har du en fløtekvett eller litt rømme i kjøleskapet kan du ha i en skje eller to. Spe med melk til passe konsistens.

Voila! Glade barn, og middag i en fei.

No comments:

Post a Comment